Samen uitkijken naar HOOGTIJ

~ Kick-off eerste editie ~

Onder een stralende zon én bij hoogtij hebben 22 Scheldegemeenten en ruim 40 verenigingen en regionale partners het programma van de allereerste 'HOOGTIJ' aan de pers voorgesteld. Bekijk hier de fotoreportage!

~ Kick-off ~

Deze 'kick-off' voelde zelf al snel aan als een minifeestje dankzij het fijne gezelschap, de heerlijke lokale hapjes en het prachtige uitzicht op de Scheldekaai in Puurs-Sint-Amands. Gastheer op op de Scheldekaai in Puurs-Sint-Amands was Koen Van den Heuvel, Vlaams minister en burgemeester. Hij lichtte het centrale thema ‘de kracht van het water’ toe.

“Water is niet alleen essentieel als bron van leven, het speelt ook een bijzondere rol in de klimaatverandering. Bovendien biedt water ons beleving, sfeer en rust!”

~ Veelzijdig ~

Precies die veelzijdigheid van de Schelde heeft geleid tot een feestmenu met meer dan 60 gratis en zacht geprijsde activiteiten. Gedeputeerde Jan De Haes:

“We nodigen iedereen uit om onze Scheldevallei op zondag 16 juni al varend, fietsend en wandelend te komen verkennen!"

~ Gezelligheid ~

De dag eindigde met een gezellige verbroedering aan een grote picknicktafel. Wat kijken we ernaar uit om die gezelligheid op zondag 16 juni met iedereen te delen!