Dendermonde

Ontdek het verleden van Baasrode aan de hand van deze interessante wandeling. We wandelen langs trage wegen en hebben zicht op de toekomstige Sigmagebieden Vlassenbroek en Wal-Zwijn. Deze gebieden werken samen als klimaatbuffer en zullen ons beschermen tegen toekomstige overstromingen en zullen tegelijk waardevolle natuur herbergen.

Meer details vind je in de printbare wandelgids. Je kan de route ook downloaden als gpx-bestand of openen via Routeyou hieronder.

Let op: een groot stuk van deze route, namelijk de Scheldedijk, is op dit moment enkel in het weekend en tijdens het bouwverlof (13/07 tot 03/08) toegankelijk voor publiek wegens de werken. We raden dus zeker aan om deze wandeling in het weekend te plannen! Ga je toch graag op pad tijdens de week? Dan zal je ter hoogte van de nieuwe ringdijk moeten terugkeren naar de broekstraat, waar de werfkeet staat en zo je wandeling terug verder te zetten richting het start- en eindpunt.

PS: Wil je nog meer weten over deze gebieden? Op 23 augustus en 6 september organiseren we een gegidste wandeling samen met de projectingenieurs van de twee gebieden. Wil jij ook aanwezig zijn? https://life-sparc.eu/kalender