In de kijker

~ nieuws ~

reg

17

JUL

5 redenen om onze HOOGTIJ wandelroutes te ontdekken

De hele zomer lang overtuigen we je van de pracht van onze Scheldevallei. We geven je vijf redenen waarom een bezoek aan de Scheldevallei niet mag ontbreken op je to do lijstje deze zomer!

Foto © Dimitri Cambier

Verder lezen
Schelde Mariekerke en Sint-Amands (c) Dimitri Cambier
reg

29

JUN

Webinar over waterkwaliteit en watertekort

Hoe proper is ons water en wat met watertekort?

Verder lezen
HOOGTIJ 2019 ~ Fototentoonstelling op de Scheldedijk!
reg

22

JUN

De otter is terug!

De otter is terug in Vlaanderen. Dat is goed nieuws, want dit kan duiden op het herstel van onze riviervalleien. Om de otter alle kansen te geven op een duurzame vestiging heeft hij echter nog een duwtje in de rug nodig.

Ontdek alles over de speelse otter, zijn leefgebied en het project Otterland op de gratis online webinar op 23 juni van 14u-15u30.

Verder lezen
otter
reg

20

JUN

Wedstrijd - Stroom mee met de langste golf!

Ook al ben je door Covid-19 alleen of met een beperkte groep op pad, je bent niet écht alleen: samen vormen we een lange golf tussen Antwerpen en Gent!
Stuur jouw golfbeweging door via messenger of mail (lise@rlsd.be) en maak kans op leuke prijzen!

Verder lezen
Stroom-mee-met-de-langste-golf
reg

19

JUN

Nieuwe picknickplekjes in Rivierpark Scheldevallei

Langs de Schelde en de Durme verschenen de voorbije weken heel wat gloednieuwe, gezellige picknickplekjes in de huisstijl van Rivierpark Scheldevallei. In de loop van de zomer komen er zelfs nog een aantal plekjes bij. Kom jij er eentje tegen tijdens jouw HOOGTIJ wandeling?

Verder lezen
Picknickplekje Bornem
reg

19

JUN

Het feest is nog niet gedaan!

Wist je dat HOOGTIJ 2019 voor sommige activiteiten slechts een startsein was? Nog tot en met zondag 8 september 2019 (Open Monumentendag), kan je genieten van deze gratis te bezoeken openluchttentoonstellingen!

foto (c) Carl De Keyzer

Verder lezen
'Moments Before the Flood' (c) Carl De Keyzer
reg

17

JUN

Eerste editie smaakt naar meer!

Bijna 10.000 feestneuzen genoten op zondag 16 juni 2019 mee van HOOGTIJ. Een glansprestatie voor een eerste editie! Nagenieten kan via deze fotoreportage én met enkele activiteiten waarvan HOOGTIJ slechts het startschot was.

Verder lezen
Eerste editie HOOGTIJ smaakt naar meer!
reg

27

MEI

Op estafette door de Scheldevallei!

Aftellend naar de eerste editie van HOOGTIJ, vroegen we aan burgemeesters en schepenen om hun favoriete streekproduct persoonlijk in een volgende gemeente te gaan afleveren. Het resultaat? Een heerlijke estafette doorheen de Scheldevallei, die ons als toeschouwer naar de mooiste plekjes brengt...

Verder lezen
Op estafette doorheen de Scheldevallei!
reg

07

JUN

Waarom 'De kracht van het water'?

Vraag je je af waarom we voor de eerste editie van HOOGTIJ voor het thema 'de kracht van het water' kozen? Wel, omdat er in de Scheldevallei iets heel bijzonders gebeurt, wat weinigen weten! Terwijl het veranderende klimaat steeds vaker over de lippen gaat, is onze vallei zich al meer dan 30 jaar aan het voorbereiden op extremere weersomstandigheden (meer neerslag en droogte). Hoe? Dit filmpje maakt alles duidelijk >>

Verder lezen
Hoe bereidt de Scheldevallei zich voor op de klimaatveranderingen?
reg

06

JUN

Waar vind ik een infopunt?

Tijdens het event kan je met al je vragen terecht op 1 van de 14 infopunten. In dit handige overzichtje kan je nagaan in welke gemeenten en op welke locaties je deze infopunten kan vinden.

Foto (c) LIFE Sparc

Verder lezen
Welkom op onze HOOGTIJ-infopunten!
reg

23

MEI

Openluchtexpo

De gemeenten Berlare, Destelbergen, Laarne, Melle, Wetteren en Wichelen sloegen de handen in elkaar voor een openluchtfototentoonstelling langs de oevers van de Schelde of in de buurt daarvan. Op 16 juni opent deze tentoonstelling en organiseerden de gemeenten wandelingen of activiteiten hierlangs. 

Foto (c) Herbert De Wilde

Verder lezen
Winnaar fotowedstrijd
reg

17

MEI

Kick-off eerste editie

Onder een stralende zon én bij hoogtij hebben 22 Scheldegemeenten en ruim 40 verenigingen en regionale partners het programma van de allereerste 'HOOGTIJ' aan de pers voorgesteld.

Foto (c) RLSD

Verder lezen
HOOGTIJ 2019 ~ Samen aftellen naar de eerste editie!
reg

01

APR

Kastelen kijken!

Kastelen in Bornem, Kruibeke en Laarne doen extra moeite om jou tot een bezoekje te verleiden tijdens HOOGTIJ. Ontdek hun aanbod en profiteer ervan!

Foto (c) Toerisme Vlaanderen

Verder lezen
HOOGTIJ 2019 ~ Kom kastelen kijken!